Φυτοπλαγκτόν, μέδουσες και σκουπίδια στον Θερμαϊκό κόλπο
Ανανεώθηκε:
Με φυτοπλαγκτόν, σκουπίδια και μέδουσες γέμισε την Πέμπτη (8/6) για μία ακόμη φορά ο Θερμαϊκός κόλπος.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες αποτυπώνουν την αποκρουστική εικόνα.
Μια πράσινη βλέννα να επιπλέει στα νερά του Θερμαϊκού, σε συνδυασμό με παντόφλες, κομμάτια πλαστικού, κουβάδες και άδεια μπουκάλια που είναι πεταμένα στη θάλασσα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι επιστήμονες αποδίδουν την εμφάνιση αυτού του φαινομένου που έχει παρουσιαστεί και τα προηγούμενα χρόνια στον ευτροφισμό, στην αύξηση δηλαδή του φυτοπλαγκτού στα νερά του Θερμαϊκού εξαιτίας της νηνεμίας και της αύξησης της θερμοκρασίας, ενώ τονίζουν πως το φαινόμενο παρουσιάζεται συνήθως σε κλειστούς κόλπους όπως ο Θερμαϊκός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοξικό φυτοπλαγκτόν στα μύδια του Θερμαϊκού - Ποιες οι επιπτώσεις στον άνθρωπο
Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
04:00
Πότε αλλάζουν οι χρεώσεις στο ρεύμα - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
03:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων
02:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
01:00