ΕΛΛΑΔΑ

Σώοι πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στα Κύθηρα - Ανάμεσά τους δύο διακινητές

Σώοι πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στα Κύθηρα - Ανάμεσά τους δύο διακινητές
Σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες στα Κύθηρα Λιμενικό Σώμα

Σώοι είναι οι 90 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε σκάφος στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Κυθήρων το πρωί του Σαββάτου (10/6), ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε πως στο σκάφος επέβαιναν και δύο διακινητές

Ειδικότερα, το Λιμενικό Σώμα διενήργησε επιχείρηση διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη και ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος, τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο σκάφος σημαίας ΗΠΑ, με ενενήντα αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Τα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν ήταν 35 άνδρες, 18 γυναίκες, 27 αγόρια, 10 κορίτσια, με καταγωγή από τις χώρες του Αφγανιστάν, του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν, του Ιράκ και της Αιγύπτου.

Στη συνέχεια, οι λιμενικές αρχές οδήγησαν το σκάφος στο λιμάνι του Διακοφτίου Κυθήρων, όπου και οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε παράκτιο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/6).

Να σημειωθεί ότι, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών διενεργεί προανάκριση, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί. Το σκάφος κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ