ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο στο Ιπποκράτειο

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο στο Ιπποκράτειο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος 8χρονου αγοριού από τη Νάουσα, που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε ο 7χρονος, όπως επίσης οι καταθέσεις των γονιών του.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ