ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για έξι διακινητές μεταξύ των διασωθέντων

Ναυάγιο στην Πύλο: Πληροφορίες για έξι διακινητές μεταξύ των διασωθέντων
Η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού «Κανάρης» στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρει τις σορούς από το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece

Για τον εντοπισμό έξι διακινητών μεταξύ των διασωθέντων του ναυαγίου στην Πύλο, κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες. 

Ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν διασταυρώνεται επίσημα από το Λιμενικό Σώμα, με το οποίο επικοινώνησε το CNN Greece. Όπως διευκρινίζει το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος «δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων ατόμων που φέρονται ως διακινητές των παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος».

Σύμφωνα επίσης με την επίσημη ενημέρωση, οι νεκροί μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 78 και όχι 79, ενώ 104 άτομα έχουν διασωθεί.

Στην επιχείρηση διάσωσης μετέχουν έξι παραπλέοντα πλοία 2 περιπολικά του λιμενικού σώματος και 1 ελικόπτερο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας προανάκριση για το ναυάγιο.

Οι πληροφορίες για τους διακινητές

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN, επικαλούμενο πηγές του Λιμενικού, έχουν εντοπιστεί έξι διακινητές, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ενώ ανάμεσα στους διακινητές θεωρείται ότι βρίσκεται και ο κυβερνήτης του πλοίου, ο οποίος μιλούσε άπταιστα αγγλικά και σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές επικοινωνούσε με το Λιμενικό Σώμα για περισσότερες από δέκα ώρες.

Ήδη στις έρευνες έχει ενταχθεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα προκειμένου να ερευνήσει τους διακινητές. Μάλιστα, υπάρχει εντολή από τις Αρχές να μη μετακινηθεί κανείς από την Καλαμάτα μέχρι να εντοπιστούν οι διακινητές και να συλληφθούν.

Η ΕΥΠ έχει αναλάβει το έργο να ερευνήσει πόσο επεκτείνεται το δίκτυο αυτών των διακινητών και μέχρι πού επεκτείνονται οι επαφές του και η δράση του.

Την ίδια ώρα εξετάζεται εάν οι διακινητές είχαν κλειδώσει τα άτομα στο αμπάρι του σκάφους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από αυτό. Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, τις οποίες μετέδωσε γιατρός του νοσοκομείου της Καλαμάτας, στα αμπάρια μπορεί να υπήρχαν ακόμα και 100 παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ