ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Στα χέρια των Αρχών έξι διακινητές

Ναυάγιο στην Πύλο: Στα χέρια των Αρχών έξι διακινητές
EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Εντοπίστηκαν και κρατούνται έξι διακινητές, ανάμεσα στους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε στην Πύλο, όπως επιβεβαίωσαν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στο CNN Greece.

Οι φερόμενοι ως διακινητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονταν ανάμεσα στους διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου και αναμένονται οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, οι φερόμενοι ως διακινητές, κρατούνται από τις Λιμενικές Αρχές που διεξάγει τις ανακρίσεις για το ναυάγιο και αναμένεται εντολή εισαγγελέα για την σύλληψή τους και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

Επιβαρυντικές για τον ρόλο τους στο πολύνεκρο ναυάγιο, ήταν μαρτυρίες από τους 104 διασωθέντες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους.

«Το σημαντικό είναι αυτοί οι 100 άνθρωποι που διασώθηκαν να νιώσουν ασφαλείς για να αρχίσουν να μιλούν, γιατί όσο είναι φοβισμένοι δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις για τους διακινητές τους που αποτελούν τον μοναδικό τους σύνδεσμο για την πορεία του ταξιδιού τους», εξηγούν οι πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης στο CNN Greece.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται και η μεταφορά στην Αθήνα, των σορών των 78 νεκρών του ναυαγίου που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Η μεταφορά τους θα γίνει οδικώς σε φορτηγό ψυγείο το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει από την Καλαμάτα όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιθανότατα το φορτηγό - ψυγείο να αναχωρήσει αύριο Παρασκευή με τις σορούς που θα έχουν ανασυρθεί, τις οποίες θα μεταφέρει στο νεκροταφείο στο Σχιστό.

Στην Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

H μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου με μισθωμένα λεωφορεία. Στη Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους από χθες καθώς είχε επιλέγει αυτή η δομή ευθύς εξαρχής.

Τηλεφωνική γραμμή αναζητήσεων αγνουμένων στον Ερυθρό Σταυρό

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή αναζήτησης αγνοούμενων του ναυαγίου με την οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο που βυθίστηκε.

Η τηλεφωνική γραμμή: 210 5140440 και 6934724893 λειτουργεί από τις 08:00 έως 24:00 επτά ημέρες την εβδομάδα και υποστηρίζει 17 γλώσσες και διαλέκτους (Αραβικά, Φαρσί/Νταρι, τουρκικά, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, παστού, ουρντου, παντζαμι, κιρουντι, πουλαρ, σούσσου, μαλίνκε, κισσί).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ