ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Μαρουσάκης: Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο με κύριο χαρακτηριστικό «τις βροχές και τις καταιγίδες» αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο CNN Greece

Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι τουΣαββάτου (17/6), με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά της χώρας και στο Αιγαίο.

«Σε ορισμένες περιοχές αναμένουμε χαλαζόπτωση και μεγάλο όγκο νερού όπως στην Εύβοια που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής (18/6) που θα συνεχιστούν τα φαινόμενα κακοκαιρίας», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Όσον αφορά την Αττική «αναμένουμε σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου. Το ίδιο αναμένουμε και στο νομό Θεσσαλονίκης, όπου η κακοκαιρία θα πλήξει τη βόρεια Ελλάδα καθώς θα επικρατήσουν έντονες βροχές και καταιγίδες», προσθέτει ο μετεωρολόγος.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς τα ανατολικά τμήματα και περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα, «την Κυριακή χρειάζεται προσοχή στις περιοχές Σποράδες, Χαλκιδικής, ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, του ανατολικού Αιγαίου και της βορειοανατολικής Στερεάς. Ειδικά στην περιοχή της Εύβοιας αναμένεται να πέσει μεγάλος όγκος νερού από το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο η κακοκαιρία υποχωρεί από τη Δευτέρα (19/6) καθώς προβλέπεται βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη θα ακολουθήσει άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα «με τον υδράργυρο να φτάνει μεσοβδόμαδα έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει ο ίδιος.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Παρασκευή (16/6)

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει έως τους 27 με 28 (στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά έως τους 24) και στα νότια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο (17/6)

Σε όλη τη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φθάσει κατά τόπους τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή (18/06)

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, σταδιακά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δευτέρα (19/06)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τρίτη (20/06)

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ