ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πότε θα έρθει το καλοκαίρι - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Καιρός: Πότε θα έρθει το καλοκαίρι - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Βροχοπτώσεις στην Αθήνα ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Μέχρι την Κυριακή (18/6) αναμένεται να διαρκέσει η αστάθεια του καιρού, ενώ οι πρώτες ζέστες εκτιμάται πως θα έρθουν από τη νέα εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Νικολέτα Ζιακοπούλου. 

Ειδικότερα, το Σάββατο (17/6) θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές στα ηπειρωτικά και το βόρειο Aιγαίο. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική πρόκειται να σημειωθούν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.

Αντίστοιχα, στην Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 βαθμούς.

Την Κυριακή (18/6) τα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν, με βελτιωμένο καιρό στα δυτικά, πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα, πιο ισχυρές σε κεντρική Μακεδονία και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Την Δευτέρα (19/6) πλέον οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές περιοχές με ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως 30 βαθμούς. Από την Τρίτη και μετά θα φτάσουμε σταδιακά και τους 33 με 35 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ