Ναυάγιο στην Πύλο: Τη Δευτέρα στην εισαγγελία οι κατηγορούμενοι που φέρονται ως διακινητές
Ανανεώθηκε:
Στην εισαγγελία Καλαμάτας θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας 19/6 οι 9 κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.
Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στα διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 άτομα και 104 να διασωθούν.
Στις έρευνες παίρνουν μέρος μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του λιμενικού.
Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας, έχουν οδηγηθεί 71 άτομα που διασώθηκαν από το ναυάγιο, ενώ 21 άτομα μαζί με ένα ακόμα που φέρεται ως διακινητής και φρουρείται, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι που έχουν συλληφθεί ως οι διακινητές των μεταναστών παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλαμάτας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - «Τους είπε να κάνουν προσευχή να φτάσει»
Πέρασε στην Ιταλία το ιστιοφόρο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου
Ναυάγιο στην Πύλο: Κορυφώνεται η αγωνία για αγνοούμενους - Με φωτογραφίες στα χέρια οι συγγενείς
Τραμπ για Γροιλανδία: «Η άμυνά της βασίζεται σε δύο έλκηθρα με σκύλους, θα την καταλάβουμε»
10:07
Αυστραλία: Nα επανεξεταστεί η απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών ζητά η Meta
10:07
Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά λόγω ψύχους
10:07
Στην κατάψυξη η χώρα: «Βουτιά» στους -15 βαθμούς έκανε ο υδράργυρος - Οι 8 περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες
10:01