Καταστροφές και πλημμύρες στην Καστοριά: Αίτημα να κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ανανεώθηκε:
Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε, με αίτημά του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Κορεντσίδης, ύστερα από σχετική συνεννόηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.
Σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, το αίτημα αναφέρεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.
Με το αίτημά του, ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.
Επισημαίνεται, ότι τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κακοκαιρία σαρώνει τη Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί
Σφοδρή καταιγίδα στη Χαλκιδική: Έκλεισαν επαρχιακοί δρόμοι
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: Νεκρή 74χρονη λουόμενη στην παραλία της Περαίας
22:38
Μυστήριο με εξαφάνιση κοσμημάτων αξίας άνω των 9,8 εκατ. ευρώ στη Κύπρο
22:26
Κύκλωμα στις Πολεοδομίες: Φωτογραφίες - ντοκουμέντα με την 50χρονη αρχηγό σε ώρα συναλλαγής
22:18
Σε πανελλαδική απεργία 17 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ: Ζητούν προσλήψεις και αυξήσεις
22:12