ΕΛΛΑΔΑ

Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς: 31 χρόνια από τον θάνατό του σε αερομαχία με τουρκικά F16

Υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς: 31 χρόνια από τον θάνατό του σε αερομαχία με τουρκικά F16
ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

Οι κάτοικοι του Άη Στράτη τίμησαν σήμερα (18/6), τη μνήμη του ήρωα υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, που πριν από 31 χρόνια, στις 18 Ιουνίου του 1992, υπερασπιζόμενος τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών F16, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο που κατασκευάστηκε προς τιμήν του πεσόντος αεροπόρου και αποτέλεσε αφορμή για τη μετονομασία της περιοχής σε «Ακρωτήριο Νίκος Σιαλμάς».

Παρόντες στην τελετή ήταν η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, συνοδευόμενη από μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου και λυκείου του Άη Στράτη, καθώς και κάτοικοι του μικρού νησιού.

Φλώρος: Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«18/06/92 Αη Στράτης

Το όνομα του Υποσμηναγού (Ι) Νικόλαου Σιαλμά γράφτηκε στις χρυσές σελίδες των Ελλήνων Ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι για την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας.

Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται!

Νίκο είσαι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας!

#ΕΔ #ΠΑ #ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του υποσμηναγού (Ι) Νικολαόυ Σιαλμά κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαίτισης τουρκικών F-16 νοτίως του Αγίου Ευστρατίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ