ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 27χρονης στην Κω: Δεύτερο άτομο στο «κάδρο» των ερευνών - Τα στοιχεία των Αρχών

Εξαφάνιση 27χρονης στην Κω: Δεύτερο άτομο στο «κάδρο» των ερευνών - Τα στοιχεία των Αρχών
kosnews24.gr

Την ώρα που οι έρευνες παραμένουν στάσιμες και οι ενδείξεις γύρω από το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας πληθαίνουν, οι Αρχές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν την 27χρονη αγνοούμενη Αναστάζια στην Κω, έχουν βάλει στο «κάδρο» και δεύτερο άτομο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για τον συγκάτοικο του 32χρονου συλληφθέντα για αρπαγή, υπηκοότητας Πακιστάν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκάτοικος του συλληφθέντα φέρεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις του στους αστυνομικούς, μία εκ των οποίων ότι η 27χρονη Πολωνή δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους.

Ωστόσο, η αστυνομία φέρεται να έχει στη διάθεσή της βίντεο στο οποίο η κοπέλα εμφανίζεται να εισέρχεται στο σπίτι τους και μάλιστα το υλικό πιθανότατα δόθηκε στις Αρχές από γειτονικές κάμερες ασφαλείας. Η υπόθεση φαίνεται να «δένει» ώρα με την ώρα, αφού άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ίχνη DNA της 27χρονης στο σπίτι των δύο βασικών υπόπτων.

Τα στοιχεία που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια

Οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του 32χρονου στο Μαρμάρι και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος. Στο σώμα του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη πάλης, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος.

Ψάχνουν σε πρώην στρατόπεδο και πηγάδια

Την ώρα που η ΕΛΑΣ προσπαθεί με κάθε μέσο να βρει την άκρη του νήματος στην υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης από την Κω, ο επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας, κ. Θωμάς Καραθωμάς, κάνει λόγο για προσπάθεια «αποπροσανατολισμού» των αρχών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή του MEGA, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση που απασχολεί εδώ και μέρες το πανελλήνιο, αναφέρει πως «είχαμε περάσει πολλές φορές από εκείνο το σημείο και δεν είχαμε βρει κάτι και ξαφνικά χθες το βρήκαμε».

«Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Ελέγξαμε τα περισσότερα πηγάδια και είχαμε και ειδικές κάμερες που τα βάλαμε στα πηγάδια για να δούμε τι υπάρχει μέσα στο νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πιστεύω πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι», επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο στην Κω έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, για να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που αγνοείται από τις 12 Ιουνίου.

«Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πραγματοποίησε έρευνες σε αρκετές περιοχές με τα 2 πιστοποιημένα σκυλιά έρευνας αλλά και με πεζοπόρα τμήματα. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί προς το παρόν κάποιο στοιχείο της αγνοούμενης κοπέλας με αποτέλεσμα οι έρευνες να συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω σε ανάρτησή της στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ