Θεσσαλονίκη: Ανήλικος πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου
Ανανεώθηκε:
Ένας μαθητής λυκείου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι διέθετε προς πώληση υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Πρόκειται για έναν 16χρονο, τα ίχνη του οποίου εντόπισαν έπειτα από έρευνα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.
Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.
Συγκεκριμένα διώκεται για κοινοποίηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ' εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφορικών συστημάτων (κατ' επάγγελμα).
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος, μαθητής της Α' Λυκείου, συγκέντρωνε άσεμνες φωτογραφίες με ανήλικους, τις αναρτούσε σε διαδικτυακή πλατφόρμα όπου είχε περίπου 650 επαφές, και ακολούθως πουλούσε κάθε φωτογραφία προς 5 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που σκότωσε με πέτρα στο κεφάλι 27χρονο
Άρτα: Σύλληψη νεαρού για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Κατασχέθηκαν 5 μαχαίρια
Lamda Development: Με πρόοδο στο Ελληνικό ετοιμάζεται να «πατήσει νέες κορυφές» το 2026
08:15
Μερτς: Οι ΗΠΑ αντί να τηρούν το διεθνές δίκαιο, ασκούν πολιτική ισχύος και συμφέροντος
08:10
Στρατηγική σύγκρουση ή επικίνδυνο στοίχημα; Η Disney «υψώνει» ανάστημα στην Google για την AI
08:00
Η Κολομβία ανακοίνωσε πρόγραμμα για την απόκτηση «ασπίδας» κατά των drones αξίας 1,7 δισ. δολαρίων
07:51