ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Κω: «Η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη» λέει η εθελόντρια που βρήκε την 27χρονη

Δολοφονία στην Κω: «Η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη» λέει η εθελόντρια που βρήκε την 27χρονη
kosnews24.gr

Δεμένη χειροπόδαρα μέσα σε μαύρες σακούλες κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι, ήταν η άτυχη 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήμουν πεπεισμένη ότι εκεί βρίσκεται η Αναστάζια», εξήγησε η εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εντόπισε την 27χρονη.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα και κλαδιά δένδρου για να μην αναγνωρίζεται εύκολα. Το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα.

Σύμφωνα με την εθελόντρια, με ένα κοντάρι έσκαψε στο χώμα από τα βράχια όπου βρισκόταν.

«Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε.

Κοντά της έσπευσε άλλη μία εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ