ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Κω: Αποτυπώματα, DNA και κινητά θα αποκαλύψουν το δολοφόνο

Δολοφονία στην Κω: Αποτυπώματα, DNA και κινητά θα αποκαλύψουν το δολοφόνο
H 27χρονη Αναστάζια Facebook

Αποτυπώματα, DNA και η ανάλυση των κινητών τηλεφώνων θα δώσουν την απάντηση για το ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζιας στην Κω που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.  

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας, ενώ έχει ληφθεί και δείγμα DNA και θα γίνουν τοξικολογικές για να φανεί τι ουσίες υπήρχαν στη σορό.

Αυτά τα στοιχεία θα βοηθήσουν τον ιατροδικαστή να προσδιορίσει ξεκάθαρα πότε ο δολοφόνος τη σκότωσε και ποια είναι η ταυτότητα του.

Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι μέχρι στιγμής αυτή της αρπαγής και όχι της ανθρωποκτονίας, καθώς αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Μπαγκλαντεσιανός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην κατάθεση ήταν ανακριτής και εισαγγελέας από την Πολωνία.

Στην ασφάλεια της Κω για νέα κατάθεση ο συγκάτοικος

Στην ασφάλεια Κω προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση βρίσκεται ο πακιστανικής υπηκοότητας συγκάτοικος του 32χρονου υπόπτου για την δολοφονία.

Ο άνδρας κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση καθώς διαπιστώθηκαν κάποιες αντιφάσεις σχετικά με την βραδιά της δολοφονίας της 27χρονης. Για την ώρα δεν προκύπτει εμπλοκή του στην εγκληματική ενέργεια.

«Κάθε μέρα πάω στην Αστυνομία. Ό,τι ξέρω εγώ, με ρωτάνε κι εγώ λέω. Επειδή μένω μαζί του γι’ αυτό με ρωτάνε».

«Δύο μήνες ήμασταν μαζί. Πριν δεν ξέρω πού ήταν. Ήρθε εδώ μου λέει “Σε παρακαλώ. Δεν έχω σπίτι, δεν έχω φαγητό. Έλα να μείνουμε μαζί”» είπε ο Γκούλαν, μιλώντας στο Mega.

«Δεν ξέρω αν πουλούσε ναρκωτικά, ούτε αν έπαιρνε. Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε γιθατο θέμα.

Το γεγονός ότι ο συγκάτοικος δίνει αντικρουόμενες μαρτυρίες τον οδηγεί και πάλι στο γραφείο του ανακριτή. Αυτό γιατί στη μία υποστήριξε πως ο φίλος του πήγε στο σπίτι με την κοπέλα και μόλις εκείνος την είδε τους είπε να φύγουν. Μάλιστα άκουσε και το μηχανάκι να φεύγει λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε δηλώσει πως στις 11 κοιμήθηκε.

«Ήταν εδώ εκεί στην καρέκλα έκατσε. Δύο μήνες ήταν μαζί μου εδώ. Ένα μήνα δεν δουλεύει. Όταν αυτός έφερε την κοπέλα εγώ ήμουν έξω. Όταν την είδα, επειδή δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, είπα πάρε την κοπέλα και φύγε. Έπιναν μαζί μπύρες. Ήπιαν δύο μπουκάλια. Εγώ του είπα ''γιατί έφερε το κορίτσι; Ποια είναι; Εγώ πρώτη φορά τη βλέπω''. Και μου λέει ''είναι friend''. Εγώ δεν ξέρω αγγλικά. Του είπα ''φύγε από εδώ. Δεν θέλω το κορίτσι εδώ. Λέει εντάξει, μετά πήγε έξω. Έκατσε εκεί έξω στην καρέκλα. Εγώ έφαγα και κοιμήθηκα στις 11 η ώρα», υποστήριξε ο συγκάτοικος.

Γιατί ψάχνουν τα μηνύματα των κινητών

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα μηνύματα που έστειλε η Αναστάζια στον σύντροφο της και οι ώρες αποστολής καθώς και τυχόν αποτελέσματα από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να δείξουν την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο έγκλημα.

Οι Αρχές θα πρέπει ακόμη να βρουν πως μεταφέρθηκε το πτώμα στο σημείο, από ποιον και δεν τον είδε κανείς καθώς είναι προφανές ότι ο δράστης έκρυψε το πτώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να καθυστερήσει ο εντοπισμός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ