ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Τι θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Τι θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές
kosnews24.gr

Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα Τετάρτη (21/6) ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να ισχυριστεί ότι μετά τη συνάντηση που είχε με την κοπέλα την προηγούμενη Δευτέρα, την πήρε και πήγαν στο σπίτι του. Εκεί η κοπέλα έμεινε μαζί του, ήπιαν μερικές μπύρες και έφυγαν. Την άφησε -όπως υποστηρίζει- στο σημείο όπου η ίδια έδωσε το στίγμα της στον φίλο της και του είπε «έλα να με πάρεις».

Από την πλευρά του, ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συγκάτοικος του 32χρονου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

Σε περίπτωση που υπάρχουν και άλλες κατηγορίες σε βάρος του 32χρονου βασικού υπόπτου, θα ενσωματωθούν στο κατηγορητήριο και η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η 27χρονη Αναστάζια πέθανε από ασφυξία.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

«Η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη»

Δεμένη χειροπόδαρα μέσα σε μαύρες σακούλες κάτω από ένα δέντρο στις Αλυκές κοντά στο Τιγκάκι, ήταν η άτυχη 27χρονη Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήμουν πεπεισμένη ότι εκεί βρίσκεται η Αναστάζια», εξήγησε η εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εντόπισε την 27χρονη.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα και κλαδιά δένδρου για να μην αναγνωρίζεται εύκολα. Το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα.

Σύμφωνα με την εθελόντρια, με ένα κοντάρι έσκαψε στο χώμα από τα βράχια όπου βρισκόταν.

«Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε.

Κοντά της έσπευσε άλλη μία εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ