ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τον εξάχρονο που δεν έβρισκε τομογράφο

Εισαγγελική έρευνα για τον εξάχρονο που δεν έβρισκε τομογράφο
INTIME

Έρευνα για την υπόθεση του εξάχρονου στη Θεσσαλονίκη που, ενώ αιμορραγούσε δεν μπορούσε επί τρεις ώρες να βρεθεί αξονικός τομογράφος για να εξεταστεί, διέταξε η εισαγγελία.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή (18/6) στη Θεσσαλονίκη, όταν το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και αιμορραγούσε από τα αυτιά, μετά από ατύχημα που είχε με το πατίνι του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, το παιδί έπεσε από το πατίνι, άρχισε να έχει αιμορραγία από το αυτί και άμεσα οι γονείς του το μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο αξονικός τομογράφος φέρεται να ήταν χαλασμένος.

Στη συνέχεια, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο συνέστησε τη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου, ωστόσο και εκεί ο τομογράφος φέρεται να μην διέθετε πρωτόκολλα για τη χρήση σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Έπειτα, το παιδί μεταφέρεται ξανά στο Ιπποκράτειο, με ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού, όπου αποφασίζεται να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου.

Μετά από τρεις ολόκληρες ώρες και αφού διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως το ανήλικο υπέστη κάκωση από την πτώση, στο λιθοειδές οστό και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ