ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη: Ατελείωτες ουρές τουριστών που επισκέπτονται τον ιερό βράχο

Ακρόπολη: Ατελείωτες ουρές τουριστών που επισκέπτονται τον ιερό βράχο
INTIME

Ατελείωτες ουρές από ξένους σχηματίζονται καθημερινά στην Ακρόπολη με το πρόβλημα να κορυφώνεται ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (24/6) η ουρά των τουριστών εκτεινόταν από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης μέχρι της Διονυσίου Αρεοπαγείτου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνεται η ταλαιπωρία λόγω της ζέστης.

Το πρωί του Σαββάτου (24/6) ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά περίμεναν περισσότερο από δύο ώρες για να θαυμάσουν τον Παρθενώνα.

Από το υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει σχέδιο διαχείρισης του τεράστιου πλήθους των τουριστών που επισκέπτονται τον ιερό βράχο.

Ζώνη ωρών στα ηλεκτρονικά εισιτήρια

Συγκεκριμένα αυτό που έχει προβλεφθεί είναι να εκδίδονται εισιτήρια σε συγκεκριμένη ώρα. Πρόκειται για χρονικό διάστημα μίας ώρας, ούτως ώστε να υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών ανά ώρα.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται μόνο πιλοτικά σε κάποιους επισκέπτες, όχι στα γκρουπ, από τα οποία προκαλείται και ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Πρόθεση του υπουργείου είναι τον μήνα Ιούλιο το μέτρο να επεκταθεί περαιτέρω, για να υπάρξει αποσυμφόρηση, καθώς οι επαγγελματίες του τουρισμού τονίζουν πως «η εικόνα από την Ακρόπολη μπορεί να προκαλέσει και πλήγμα για τον τουρισμό στη χώρα μας»

Σημειώνεται οτι η Ακρόπολη υποδέχεται περισσότερους από 17.000 επισκέπτες την ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ