ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σε σταθερή κατάσταση το 4χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε οχιά - Αισιόδοξοι οι γιατροί

Βόλος: Σε σταθερή κατάσταση το 4χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε οχιά - Αισιόδοξοι οι γιατροί
Eurokinissi /ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 4χρονο κορίτσακι που το δάγκωσε οχιά την ώρα που έπαιζε με πευκοβελόνες στο κοιμητήριο του χωριού.

Όπως όλα δείχνουν οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς «από ότι φαίνεται το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», δήλωσε στο Mega ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, κ. Χρήστος Τζελέπης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αλλά δεν έχει διασωληνωθεί. Όπως ανέφερε ο κος Τζελέπης, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες – και το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον κορωνοϊό – γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού», συμπλήρωσε.

Το χρονικό

Το κοριτσάκι, βρισκόταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε εργασίες καθαρισμού. Όταν το κοριτσάκι πήγε να πιάσει το φαράσι, το φίδι που ήταν κουλουριασμένο σε εκείνο το σημείο, βγήκε μέσα από τα χόρτα και τη δάγκωσε στο χέρι.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου της χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, ωστόσο η 4χρονη παρουσίασε αλλεργική αντίδραση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι γιατροί εκεί έκριναν κρίσιμη την κατάστασή της και ζήτησαν να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ