ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2023: «Είμαι περήφανη που θα μπω στην Ιατρική» λέει η πρώτη των πρώτων στο CNN Greece

Πανελλήνιες 2023: «Είμαι περήφανη που θα μπω στην Ιατρική» λέει η πρώτη των πρώτων στο CNN Greece
EUROKINISSI

Η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες 2023 είναι η Ζωή Λουκά που συγκέντρωσε 19.827 μόρια. 

Η κορυφαία σε βαθμολογία στις φετινές Πανελλήνιες μίλησε στο CNN Greece, για τις επιδόσεις της αλλά και για τις προκλήσεις των εξετάσεων, όντας έτοιμη πλέον να ανοίξει τα φτερά της ως φοιτήτρια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Νιώθω τεράστια δικαίωση που μετά από δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας, οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς και γι' αυτό νιώθω ευγνώμων. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη», ανέφερε η αριστούχα Ζωή Λουκά από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή.

«Θα ήταν... αλαζονικό να περίμενα μια τόσο υψηλή βαθμολογία»

Όσο για το αν περίμενε μια τέτοια επιτυχία, η νεαρή κοπέλα είπε «σε καμία περίπτωση», σημειώνοντας ότι θα ήταν τουλάχιστον αλαζονικό να νομίζει ότι μπορεί να πιάσει μια τέτοια βαθμολογία, ωστόσο, η ίδια πίστευε στον εαυτό της και ότι θα μπορούσε να εισαχθεί στο Τμήμα που ήθελε, δηλαδή την Ιατρική Αθηνών.

«Θέλω να μπω στην Ιατρική με ανοιχτό μυαλό»

Όσο για το αν έχει αποφασίσει ποια ειδίκευση θα ακολουθήσει, η ίδια ανέφερε: «δεν θα ήθελα να μπω στην Ιατρική έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, θέλω να μπω με ανοιχτό μυαλό και να επιλέξω αυτό που μου ταιριάζει».

«Δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη θυσία, έκανα αυτό που ακριβώς θα έκανε ένας μαθητής που σέβεται τον εαυτό του, έπρεπε να περιορίσω τον ελεύθερο χρόνο μου και να τον αφιερώσω συνειδητά στη μελέτη», πρόσθεσε ακόμη, σχετικά με τις... θυσίες που έπρεπε να κάνει για να πετύχει.

Επιπλέον, η συμβουλή της στους επόμενους υποψηφίους των εξετάσεων αλλά και στους μικρότερους μαθητές, είναι να απομυθοποιήσουν την όλη κατάσταση, καθώς με συνετή προσπάθεια και διάβασμα θα μπορέσουν να πιάσουν τους στόχους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ