Διεκόπη η δίκη για το Μάτι – Ζητήθηκε άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου
Διεκόπη για τις 24 Ιουλίου η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς το δικαστήριο διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή με αίτημα την άρση ασυλίας της βουλευτή Ρένας Δούρου, που είναι και κατηγορούμενη στην υπόθεση.
Χωρίς άρση ασυλίας για έναν κατηγορούμενο δεν μπορεί να προχωρήσει η ακροαματική διαδικασία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έως τις 24/7 η Βουλή θα πρέπει να έχει ψηφίσει την άρση ασυλίας της κας Δούρου, διαφορετικά η δίκη θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή.
Με την έναρξη της διαδικασίας, το θέμα έθεσε ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μανιάτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».
Το λόγο έλαβε ο Θεόδωρος Σχοινάς, συνήγορος της Ρένας Δούρου, ο οποίος και ανέγνωσε δήλωση της κατηγορούμενης, στην οποία αναφέρει ρητά ότι πρόθεσή της είναι η παραίτηση από τη βουλευτική ασυλία, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, καθώς όπως αναφέρει, δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση του.
Η διακοπή σηματοδοτεί ακόμη μία καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό για τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες και ενώ πλέον συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, οπότε η χώρα βίωσε τον όλεθρο που άφησε πίσω της η φωτιά στο Μάτι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Aποζημίωση σε συγγενείς θύματος που πνίγηκε στο Μάτι
Ο Τραμπ άσκησε τα πρώτα βέτο της δεύτερης προεδρικής θητείας του
23:26
To 2025 ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 βόμβες και 100.000 drones
23:16
Εμβληματικός πίνακας του Πικάσο αξίας ενός εκατ. ευρώ πωλείται για... 100 ευρώ, για καλό σκοπό
23:00
Συρία: Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι
22:58