ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στην Δίκη Καμπανού κατά την ανάγνωση της ενοχής των κατηγορουμένων

Ένταση στην Δίκη Καμπανού κατά την ανάγνωση της ενοχής των κατηγορουμένων
Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης κατά την ανάγνωση της απόφασης των 12 κατηγορουμένων για την ενοχή τους στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το πρωί της Πέμπτης (6/7).

Μόλις αποσύρθηκαν οι δικαστές, όσοι είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους, ενώ σηκώθηκε πλακάτ που έγραφε «δικαιοσύνη στον Άλκη».

Η ένταση αποκλιμακώθηκε μετά από παρέμβαση του πατέρα του θύματος, ο οποίος είπε ότι «δεν βγαίνουν οι αποφάσεις με κραυγές (...) καθίστε κάτω να συνεχίσουν οι δικαστές τη δουλειά τους».

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

«Λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν "ανορθόδοξο πόλεμο" η νίκη σημαίνει καταδίκη», κατέληξε.

Σύμφωνα με το thestival.gr το δικαστήριο έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Οι κατηγορίες των 12

Για τον πρώτο: Ομόφωνα ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Α. Β, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος του Δ.Κ. για επίθεση, κατοχή αντικειμένων που προκαλούν σωματικές βλαβες, παράνομη οπλοφορία, Αθώος για οπλοχρησία.

Για τον δεύτερο: Ένοχος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β. Ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, σε βάρος του Δ.Κ. παράνομη, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Για τον τρίτο: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία στον Α.Β. για συνέργεια σε απόπειρα στον Δ.Κ. Ένοχος ομόφωνα για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για τον τέταρτο: Ομόφωνα Ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α. Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2 σε βάρος του Δ.Κ. Ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων.

Για τον πέμπτο: Ομόφωνα ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία στον Άλκη, ένοχος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο στο Α. Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2. στον Δ. Κ. Ένοχος για κατοχή αντικειμένων, παράνομη οπλοφορία, Αθώος για οπλοχρησία.

Για τον έκτο: Ομόφωνα Ένοχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα στο Α. Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2 για συνέργεια σε απόπειρα σε βάρος του Δ. Κ. Ένοχος για επίθεση, κατοχή αντικειμένων, αθώος για οπλοχρησία.

Για τον έβδομο: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Α.Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2 για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τον όγδοο: Ένοχος ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη, συνέργεια για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Α.Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε απόπειρα στον Δ. Κ. Ένοχος για την πράξη κατοχής αντικειμένων. Αθώος για οπλοφορία, οπλοχρησία

Για τον ένατο: Ομόφωνα ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Ά. Β. Για συνέργεια σε απόπειρα στον Δ. Κ. Ενοχος για επίθεση κατοχή, αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Για τον δέκατο: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Α.Β., ένοχο κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τους Δ. Κ. Ένοχος για επίθεση, οπλοφορία οπλοχρησία.

Για τον ενδέκατο: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη, ένοχος για απόπειρα σε βάρος του Α.Β. Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Δ.Κ. Ένοχος για επίθεση, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Για τον δωδέκατο: Ένοχος ομόφωνα για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον Άλκη, Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Α.Β. Ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Δ.Κ. Ένοχος για επίθεση, κατοχής αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ