ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Αλιβέρι Εύβοιας – Συνελήφθη ένας 75χρονος

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Αλιβέρι Εύβοιας – Συνελήφθη ένας 75χρονος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (6/07) στην περιοχή Μηλάκι του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια.

Η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν αργά το βράδυ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική και δύσβατη έκταση με ξερά χόρτα και μακριά από τους οικισμούς και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 82 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρο και 24 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ο 75χρονος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Η φωτιά αργά το βράδυ της Πέμπτης έκαιγε στην περιοχή νότια- νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον δήμο Αλιβερίου- Κύμης, χωρίς όμως να απειλεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνταν σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ έπνεαν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. «Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση» είπε ο κ. Αρτοποιός.

Διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ και οι άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ