Κέρκυρα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του αλόγου που κατέρρευσε στο δρόμο
Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που κατέρρευσε, μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα της Κέρκυρας την Κυριακή (8/7).
Ο 76χρονος, κατηγορείται για κακοποίηση ζώου εργασίας, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρησιμοποιείτο ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.
Υπενθυμίζεται ότι, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (07/07) για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις έχουν προχωρήσει σε μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κέρκυρα: Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του αλόγου που ξεψύχησε στο δρόμο
Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στο δρόμο
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υπόσχεται μια σταθερή σχέση με την Κίνα - «Είναι σημαντικός γείτονας»
10:28
Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε στο στήθος 39χρονο εργαζόμενο επειδή τον έβγαλε έξω από το μπαρ
10:25
Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στην Ισπανία για τις 29 Νοεμβρίου
10:11
Alex: Αυτό είναι το ανθρωποειδές ρομπότ που επέλεξε ο στρατός των ΗΠΑ για επικίνδυνες αποστολές
10:01