ΕΛΛΑΔΑ

Μηταράκης για θάνατο 20χρονου στη Λάρισα: «Έχω δώσει εντολή για επανεκπαίδευση στο σύνολο της ΕΛ.ΑΣ»

Μηταράκης για θάνατο 20χρονου στη Λάρισα: «Έχω δώσει εντολή για επανεκπαίδευση στο σύνολο της ΕΛ.ΑΣ»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης INTIME

Την επανεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛΑΣ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, σχετικά με το θάνατο ενός 20χρονου ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Λάρισα.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε αδικήματα μικρής εγκληματικότητας ατιμώρητα», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 10/7.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα προχωρήσουν οι κάμερες στους αστυνομικούς για να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας.

«Προφανώς καμία χρήση βίας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αποδεκτή. Έχω δώσει διαταγή και θα ανακοινωθεί σήμερα για επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού εντός του 2023 για το πρωτόκολλο εμπλοκής», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες της ΕΛ.ΑΣ για το πως πρέπει να γίνεται η εμπλοκή των αστυνομικών σε κάθε περίπτωση και στις καταδιώξεις. Άρα πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί μας στο να εφαρμόζουν αυτό το πρωτόκολλο, ώστε να μην ξαναζήσουμε ένα τέτοιο περιστατικό», ανέφερε .

«Από ότι φαίνεται – θα το δούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, απολύθηκε γρήγορα με όρους, επανασυνελήφθη τον Ιούνιο και αντί να επιστρέψει στη φυλακή ξαναφέθηκε ελεύθερος. Τώρα ουσιαστικά θα ήταν το τρίτο αδίκημά του», συμπλήρωσε επίσης για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο διευκρίνισε πως δεν το συνδέει καθόλου με την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

«Είναι κρίσιμο να αυστηροποιήσουμε τον κώδικα δεν μπορεί κάποιος κατά συρροή να διαπράττει αδικήματα και διαρκώς να βρίσκεται στο δρόμο. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ατιμώρητα ειδικά φαινόμενα μικρής εγκληματικότητας. Δημιουργείται κλίμα ατιμωρησίας» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ