Κρήτη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε γηροκομείο στο Ηράκλειο - Καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης
Ανανεώθηκε:
Έφοδο σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Τρίτης 11/7, έπειτα από πλήθος καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων τροφίμων, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cretalive.gr, κατόπιν εισαγγελικής εντολής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, προχώρησαν σε αυτοψία στην δομή όπου διαβιούν 92 άτομα, και διαπιστώθηκε η περισσότερες καταγγελίες είναι πραγματικότητα.
Οι καταγγελίες αφορούσαν τόσο την καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου αλλά και την ακασταστασία που επικρατεί, με διάφορα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα ακόμη και σε σκάλες.
Παράλληλα είχε καταγγελθεί όμως και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες σε μικρούς θαλάμους διαμένουν μέχρι και τρία άτομα.
Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, στα κάγκελα των μπαλκονιών, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιεράπετρα: Μεγάλη φωτιά απειλεί πυρηνελαιουργείο
Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για τον 12χρονο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα
Επίδομα αδείας: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους
03:00
Πότε πάει... διακοπές ο Δακτύλιος της Αθήνας - Ποιες περιοχές αφορά
02:00
Τα «όπλα» των ενοικιαστών όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση ενοικίου
01:00
Επίδομα γέννησης: Ποιοι δήμοι παρέχουν από 1.000 έως 15.000 ευρώ
00:30