ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο με διακινητή στην Κω: Προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς πριν συλληφθεί

Επεισόδιο με διακινητή στην Κω: Προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς πριν συλληφθεί
Eurokinissi

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών το πρωί της Τετάρτης (12/7) στη θαλάσσια περιοχή στην Κω. Ο διακινητής μόλις αντίκρισε το Λιμενικό προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς και προχώρησε σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 12 Ιουλίου, άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος σε θαλάσσια περιοχή στην Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό παράτυπων μεταναστών σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, μόλις είδε τους Λιμενικούς έκανε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ωστόσο, ο διακινητής δεν σταμάτησε αντιθέτως, προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους.

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο χειριστής του ταχύπλοου περισυνελέγη από το πλήρωμα και μεταφέρθηκε στον λιμένα του νησιού όπου εκεί οι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από το σκάφος του, τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή.

Το Λιμεναρχείο στην Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνέλαβε τον 31χρονο διακινητή, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ