ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 19χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από πισίνα ξενοδοχείου

Ηράκλειο: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 19χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από πισίνα ξενοδοχείου
Ασθενοφόρο eurokinissi

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από την Πέμπτη 13/07 19χρονος Γάλλος με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα ξενοδοχείου, στο οποίο παραθέριζε με την πενταμελή οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του ξενοδοχείου, το παιδί, Γαλλικής υπηκοότητας, γύρω στις 4 το απόγευμα εκδήλωσε επιληπτική κρίση ενώ κολυμπούσε σε μία από τις πισίνες του καταλύματος, με βάθος 1.40 μέτρα, στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκοταν ναυαγοσώστης, αλλά και οι γονείς του. Άμεσα ανασύρθηκε από τους γονείς και ο πατέρας του παιδιού με τον ναυαγοσώστη του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να το επαναφέρουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε χωρίς καθυστέρηση στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου Ελευθερία Κωστάκη, ο 19χρονος είναι διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση.

Το συμβάν δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία, ωστόσο, σήμερα θα ερευνήσει τις συνθήκες του περιστατικού. Σύμφωνα, πάντως με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, την ώρα του συμβάντος στους χώρους του ξενοδοχείου βρίσκονταν 4 ναυαγοσώστες που διαθέτουν επίσης πιστοποιητικά πρώτων βοηθειών και εποπτών ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ