ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 19 Ιουλίου για το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 19 Ιουλίου για το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 9:00 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τις μισθολογικές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το δημοσιοϋπαλληλικό κλάδο.

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει «με αφορμή την κατάθεση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για τις μισθολογικές ρυθμίσεις το οποίο μετά από 14 χρόνια μειώσεων κατά 40% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση των δώρων κλπ δίνει «αυξήσεις» – κοροϊδία της τάξης των 40-50 ευρώ μηνιαίως, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9:00 πμ στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7). Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην συγκέντρωση κηρύσσουμε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11.00 πμ.

Διεκδικούν:


Αυξήσεις, άμεσα, τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας
Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας – καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ