ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μενεμένη: Υπό κράτηση ο δράστης - Δεν αποδείχθηκε ότι σκότωσε ακόμα δύο άτομα

Δολοφονία Μενεμένη: Υπό κράτηση ο δράστης - Δεν αποδείχθηκε ότι σκότωσε ακόμα δύο άτομα
ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 29χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 64χρονου, στη Μενεμένη.

Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού, ενώ τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια από την οποία πήρε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Προανακριτικά, ο ίδιος κατέθεσε ότι προέβη στην πράξη του, επειδή το θύμα του επιτέθηκε σεξουαλικά. Ο 64χρονος έφερε πολλαπλές μαχαιριές και χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, σύμφωνα με τα έως τώρα ιατροδικαστικά ευρήματα. Ένα μαχαίρι βρέθηκε καρφωμένο στη βουβωνική χώρα του θύματος, κι άλλα δύο στο στρώμα του κρεβατιού του. Με το αίμα του νεκρού, ο δράστης φαίνεται πως έγραψε στον τοίχο του δωματίου τη φράση «Παιδεραστή -1».

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, πήρε το μηχανάκι του θύματος και παραδόθηκε στην Αστυνομία, όπου αποκάλυψε το έγκλημα.

«Με πλησίασε και μου ζήτησε να του κάνω κάποιες εργασίες στο σπίτι του» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, περιγράφοντας την γνωριμία του με τον 64χρονο και τον λόγο που τον ακολούθησε χθες τα ξημερώματα, στο διαμέρισμά του επί της οδού Καζαντζάκη.

Ο ψευδής ισχυρισμός περί διπλής ανθρωποκτονίας

Λίγα 24ωρα πριν προβεί στην ανθρωποκτονία, ο 29χρονος που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε - ψευδώς όπως αποδείχθηκε - ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Ισχυρίστηκε δε, ότι πέταξε τα πτώματά τους στον Γαλλικό Ποταμό.

Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε, την περασμένη Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή. Η αδελφή του, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι προέβη στην καταγγελία αυτή γιατί ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να αποτοξινωθεί. Σημείωσε επίσης ότι ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φαίνεται να ήταν σεξουαλικό.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, εντόπισαν έναν άνδρα μέσα σε μια λίμνη αίματος χτυπημένο στο κεφάλι.

Το θύμα ήταν γυμνό και στο λαιμό του είχε ένα σχοινί, η μια άκρη του οποίου ήταν δεμένη από πορτάκι επίπλου, ενώ δίπλα του ήταν ακουμπισμένο ένα μαχαίρι.

Το σκηνικό του εγκλήματος έγινε για τους αστυνομικούς ακόμα πιο αποτρόπαιο, όταν στο στρώμα της κρεβατοκάμαρας βρέθηκαν δύο μαχαίρια και γραμμένο με αίμα η σημείωση «παιδεραστή – 1».

Στο σημείο κλήθηκε αμέσως η σήμανση και ο ιατροδικαστής.

Ο δράστης, του οποίου τα ρούχα και τα παπούτσια ήταν μέσα στα αίματα, είπε στους αστυνομικούς ότι τα ξημερώματα και ενώ βρισκόταν σε ένα παγκάκι στην περιοχή του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, τον προσέγγισε το θύμα, γνωρίστηκαν και πήγαν στο διαμέρισμα του θύματος.

Εκεί ο δράστης, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, δέχθηκε επίθεση από το θύμα και τότε αυτός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Παραδέχθηκε ότι κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με γροθιές στο πρόσωπο του θύματος και μετά περιέγραψε με λεπτομέρειες όλο το σκηνικό που είχαν αντικρίσει και οι αστυνομικοί.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 29χρονος πήγε με τη μοτοσυκλέτα του θύματος στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου και παραδόθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ