Προφυλακίστηκε ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έβαζε πυρκαγιές στη Μεσσηνία
Η προσωρινή κράτηση του 30χρονου που είχε ομολογήσει, ότι έβαζε φωτιές κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσοκελλαριάς Μεσσηνίας, αποφάσισαν την Δευτέρα (24/7) ο ανακριτής και η εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Καλαμάτας.
Ο 30χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε νωρίτερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών, σε μια διαδικασία που ξεπέρασε τις πέντε ώρες, κατά την οποία ανασκεύασε όσα είχε ισχυριστεί και αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές, καθώς ο ίδιος είχε συλληφθεί και το 2022 για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Στην απολογία του την Πέμπτη (20/07) στον εισαγγελέα, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον «εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης».
Υπενθυμίζεται ότι, την ομολογία του για τα περιστατικά, καθώς και την κράτησή του έκανε γνωστή, την Τετάρτη (19/7), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Tο tweet του υπουργού
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εμπρηστής Μεσσηνίας: «Με εξιτάρει να βλέπω τις ρίψεις από τα εναέρια»
Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έβαλε τουλάχιστον τρεις πυρκαγιές
Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τραμπ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
14:21
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05