Υπουργείο Οικονομικών: Επιστρέφουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο, με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, στις διατάξεις της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» προβλέπεται:
- η μεταβίβαση στο Δημόσιο του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190/2022) αλλά και σε εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
Μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΚΟΣΜΟΣ
Κένυα: Η Ουάσινγκτον υπέγραψε συμφωνία για την παροχή βοήθειας στον τομέα της υγείας
12:19
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία Byron: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Μέχρι μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα φαινόμενα
12:18
ΕΛΛΑΔΑ
Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11
ΕΛΛΑΔΑ