Υπουργείο Οικονομικών: Επιστρέφουν στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο, με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, στις διατάξεις της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου: «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» προβλέπεται:
- η μεταβίβαση στο Δημόσιο του συνόλου των μετοχών που κατείχε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Η ρύθμιση αυτή θεσπίζεται σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190/2022) αλλά και σε εφαρμογή των σχετικών προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
Μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κωστής Χατζηδάκης για τον πόλεμο: Παρούσα η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων εφόσον χρειαστεί (vid)
11:01
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
CNN Greece: Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με το CNN International
11:00
ΚΟΣΜΟΣ
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Στοχεύσαμε τον Λαριτζανί» λένε οι Ισραηλινοί - Άγνωστη η τύχη του - Ανελέητο σφυροκόπημα σε Τεχεράνη και Λίβανο
10:58
ΚΟΣΜΟΣ
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ «χτύπησε» την Κούβα
10:53
ΕΛΛΑΔΑ