ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί πιλότοι στην Κάρυστο: Η τελευταία υδροληψία του μοιραίου Καναντέρ

Νεκροί πιλότοι στην Κάρυστο: Η τελευταία υδροληψία του μοιραίου Καναντέρ
eurokinisi

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την τελευταία υδροληψία του μοιραίου Καναντέρ, που στοίχισε τη ζωή στους δύο χειριστές, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο, το Καναντέρ κάνει την υδροληψία, πριν πάει να επιχειρήσει για τις αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο, στη Νότια Εύβοια.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι εικόνες από τα συντρίμμια του Καναντέρ. Οι έρευνες έχουν πλέον ολοκληρωθεί, μετά και την εύρεση των δύο σορών.

Η μοιραία πτήση

Το αεροσκάφος, τύπου CL 215, κατέπεσε σε ρεματιά, καθώς προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ανύψωση, βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Το αεροπλάνο από την απώλεια στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Τη στιγμή τη συντριβής του Καναντέρ αποτύπωσε ο φακός της ΕΡΤ.

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Tριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την απώλεια των δύο χειριστών

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε για τον άδικο χαμό των δύο χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ