Επιτροπή Ανταγωνισμού: Παραμένουν οι δεσμεύσεις για Attica Group σε Χίο και Μυτιλήνη
Ανανεώθηκε:
Παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ATTICA για Χίο και Μυτιλήνη έως το 2026, με απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση δεσμεύσεων του 2018 εγκρίθηκε η συγκέντρωση που αφορούσε στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την ATTICA επί της «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («HSW»), υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η ATTICA έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την εκτέλεση δρομολογίων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, από τη νέα οντότητα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε κατόπιν της σχετικής εισήγησης και της ακροαματικής διαδικασίας, για την αποτελεσματικότητα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η «ATTICA» και αφορούν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Χίο και Μυτιλήνη, κατά μέγιστο για τρία χρόνια.
Η επιτροπή ομόφωνα, αποφάσισε ότι παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων που προβλέπεται στην Απόφαση 658/2018 και ανέλαβε η ATTICA για μία πρόσθετη περίοδο τριών ετών, δηλαδή έως 26 Απριλίου 2026 συγκεκριμένα ως εξής:
- Να παραταθεί η υποχρέωση από την ATTICA, μη αύξησης δρομολογίων και περί ενεργοποίησης Τρίτου - Ανταγωνιστή εν συνόλω για μία περίοδο τριών ετών, ήτοι ως 26.4.2026.
- Να παραταθεί η υποχρέωση, μη μείωσης δρομολογίων εν μέρει, για μία περίοδο τριών ετών, ήτοι ως 26.04.2026, κατά την οποία η εταιρεία υποχρεούται όπως εκτελεί τουλάχιστον 7 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου και τουλάχιστον 6 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Σεπτεμβρίου - Μαΐου, μη συνυπολογιζομένων των δρομολογίων που εκτελούνται στο πλαίσιο ανάθεσης Συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Θετική αλλά καθυστερημένα η μείωση στις τιμές»
Σκέρτσος για ακτοπλοϊκά: Για την κυβέρνηση το θέμα δεν τελείωσε
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
01:00
Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
00:30
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μήνυσε τον υπουργό Άμυνας που τον κατηγορεί για «στάση»
23:58
Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή: Που αναμένεται να χιονίσει την Τρίτη - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
23:50