ΧΡΗΜΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Θετική αλλά καθυστερημένα η μείωση στις τιμές»

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Θετική αλλά καθυστερημένα η μείωση στις τιμές»
Eurokinissi

Προς όφελος της τουριστικής κίνησης, κυρίως από τους Έλληνες επισκέπτες, εκτιμούν πως θα λειτουργήσει η μείωση των τιμών στα εισιτήρια που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ξενοδόχοι σε δημοφιλή νησιά της χώρας που μιλούν στο CNN Greece, σημειώνοντας ωστόσο ότι έγινε σε μία περίοδο που οι περισσότεροι έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους.

Στελέχη του τουρισμού επισημαίνουν πως το φετινό καλοκαίρι είναι εμφανής σε κάθε δραστηριότητα η πρόθεση των τουριστών να περιορίσουν τα έξοδα τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, είτε αυτά αφορούν στη μεταφορά τους προς τους προορισμούς, είτε στη διαμονή τους ή τις δαπάνες για φαγητό και διασκέδαση. Στο πλαίσιο αυτό κάθε προσπάθεια μείωσης τιμών θεωρείται πως λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση για τον τουρισμό.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

«Όσοι σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές κάνουν πλέον μεγάλη έρευνα αγοράς, ρωτούν, τηλεφωνούν, ψάχνουν για το κόστος από νωρίς, προτού κλείσουν τον τελικά τον προορισμό τους. Θεωρώ πως οι μειώσεις στις τιμές θα έχουν τελικά θετικό αντίκτυπο, κυρίως όσον αφορά στους Έλληνες τουρίστες, ωστόσο εφαρμόζεται λίγο καθυστερημένα» σημειώνει στο CNN Greece o κ. Μανώλης Μπαρδάνης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου.

Όπως εξηγεί, όσοι πρόκειται να επισκεφθούν τη Νάξο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού έχουν φροντίσει να κλείσουν τα εισιτήρια τους εγκαίρως καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και πηγαίνουμε προς την κορύφωση της τουριστικής κίνησης. Επομένως από τις μειώσεις που θα γίνουν ευνοηθούν μόνο όσοι τα άφησαν για την τελευταία στιγμή ή δεν έχουν ακόμα κανονίσει διακοπές. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ωστόσο» συμπληρώνει ο κ. Μπαρδάνης για τις μειώσεις των τιμών.

«Επιφυλακτικοί στα έξοδα οι επισκέπτες»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου, επισημαίνει στο CNN Greece πως «οι περισσότεροι έχουν ήδη δρομολογήσει τις διακοπές τους, οι μειώσεις αυτές θα βοηθήσουν μόνο όσους ακόμα δεν έχουν κανονίσει».

Η κ. Αμπατζή επισημαίνει ότι το φετινό καλοκαίρι στο σύνολό τους οι επιχειρηματίες στον τουρισμό, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στην εστίαση, διαπιστώνουν ότι επισκέπτες είναι επιφυλακτικοί γενικότερα στα έξοδα τους κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όσον αφορά στον τουρισμό της Κρήτης, ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης σημειώνει πως η επερχόμενη μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά δεν επηρεάζει σημαντικά την κίνηση στο νησί. «Σχεδόν το 95% των επισκεπτών, που αφορά κυρίως στους ξένους τουρίστες, έρχεται στην Κρήτη αεροπορικώς. Είναι μικρό το ποσοστό που επιλέγει το πλοίο και κυρίως Έλληνες με καταγωγή από το νησί που έχουν δικό τους σπίτι για τη διαμονή τους» εξηγεί ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνοντας πάντως πως κάθε μείωση τιμής είναι θετική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ