ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στο Βελεστίνο, συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα

Πύρινη κόλαση στο Βελεστίνο, συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα
EUROKINISSI

Σε κλοιό πυρκαγιών βρίσκεται για ακόμη μία μέρα η χώρα μας, με νέες φωτιές να έχουν ξεσπάσει σήμερα, Τετάρτη 25/07 σε Βελεστίνο Μαγνησίας και Δομοκό Φθιώτιδας, ενώ συνεχίζουν να καίνε τα μέτωπα σε Ρόδο, Εύβοια και Κέρκυρα.

Στο Βελεστίνο, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και σύντομα πήρε διαστάσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 15:22 εκδόθηκε ενημερωτικό 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους σε Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Σέσκλο να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς η φωτιά κινείται με ταχύτητα και έχει πλησιάσει τους οικισμούς.

Μάλιστα, πριν από λίγο υπήρξε η πληροφορία ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Φθιώτιδα

Στο Δομοκό Φθιώτιδας η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή νέο Μοναστήρι.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Νέο Μοναστήρι, που είναι ο πλησιέστερος οικισμός.

Εύβοια

Στην Εύβοια, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βίταλα, στην Κύμη Ευβοίας.

Σε ό,τι αφορά στην Κάρυστο, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και στην περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 36 οχήματα. Μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

Ρόδος

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 18/07. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι εστίες είναι διάσπαρτες, ενώ η προσοχή αυτή τη στιγμή έχει επικεντρωθεί στην περιοχή Βατί, για το οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι όλο το νησί της Ρόδου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε περιούσιες, εγκαταστάσεις και φυσικό περιβάλλον.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά που καίει στο βόρειο τμήμα του νησιού, στην περιοχή προς Λούτσες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες εστίες και επιχειρούν 112 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ