ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Η στιγμή που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώνει Μητσοτάκη - Δένδια για τις εκρήξεις

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Η στιγμή που ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώνει Μητσοτάκη - Δένδια για τις εκρήξεις
EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στην κηδεία του υποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς βρίσκονταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, την ώρα που στη Νέα Αγχίαλο η φωτιά έφτασε στις αποθήκες πυρομαχικών με αποτέλεσμα τις μεγάλες εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή.

Αρχικά έξω στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπήρχε μια κινητικότητα, σύμφωνα με το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συνεργάτες του κ. Φλώρου ενημέρωσαν εκείνον για την κατάσταση στη Μαγνησία και στη συνέχεια όταν όλοι βγήκαν από τον ναό μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έσπευσε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Η στιγμή καταγράφηκε από την κάμερα του Star, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό να φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από τα δυσάρεστα νέα. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία συνέχισαν κανονικά την παρουσία τους στην κηδεία.

Λίγες ώρες αργότερα, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για την έκτακτη κατάσταση εξαιτίας της πυρκαγιάς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ