ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό CNN Greece στη Νέα Αγχίαλο: Εικόνες καταστροφής και συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

Οδοιπορικό CNN Greece στη Νέα Αγχίαλο: Εικόνες καταστροφής και συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων
Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Νέα Αγχίαλος Βόλου, μια μόλις ημέρα μετά από τις εκρήξεις πυρομαχικών που συγκλόνισαν την περιοχή, με κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις δύσκολες ώρες και τον τρόμο που έζησαν το απόγευμα της Πέμπτης (27/7).

Το οδοιπορικό του CNN Greece στην περιοχή είναι αποκαλυπτικό

Σπασμένες τζαμαρίες και εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, καμένα δέντρα την ώρα που η Γη ακόμη καπνίζει.

Σπασμένα τζάμια παντού / Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece
Καταστροφές σε καταστήματα / Λευτέρης Παρτσάλης - CNN Greece

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του CNN Greece, που δείχνει κάποιο πυρομαχικό καρφωμένο σε τσιμέντο σε αχυρώνα δίπλα στο στρατόπεδο.

Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece
Καμένη γη και καταστροφές στη Νέα Αγχίαλο Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece
Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece
Πυρομαχικό καρφωμένο στο τσιμέντο / Λευτέρης Παρτσάλης - CNN Greece

Στους ελαιώνες γύρω από την πτέρυγα μάχης δεκάδες δέντρα έχουν σπάσει από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

«Ήταν τρομακτικές οι εκρήξεις που ζήσαμε… Με βρήκαν στο δρόμο οι εκρήξεις, ήμουν τρία χιλιόμετρα μακριά. Κουνήθηκε το αυτοκίνητο στο δρόμο την ώρα όπως οδηγούσα, τόσο δυνατές ήταν οι εκρήξεις. Και όταν έφτασα εδώ, βρήκαμε αυτές τις καταστροφές.

Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, δηλαδή τζαμαρίες και τέτοια. Ευτυχώς δεν είχαμε σωματικές βλάβες, δεν είχαμε κόσμο χτυπημένο» λέει στο CNN Greece ιδιοκτήτης χρωματοπωλείου στη Νέα Αγχίαλο, ο οποίος εξήγησε παράλληλα ότι αμέσως μετά τις εκρήξεις μπήκε ξανά στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στο Βόλο.

«Γύρισα σήμερα το πρωί εδώ στο μαγαζί για να μαζέψουμε τις ζημιές. Και το κυριότερο, να βρούμε έναν τρόπο με τους αρμοδίους να αποζημιωθούμε για τις ζημιές που έγιναν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Λευτέρης Παρτσάλης / CNN Greece

Οι ελαιώνες γύρω από την «111 Πτέρυγα Μάχης» είναι σπαρμένοι με θραύσματα από πυρομαχικά, που εκτοξεύτηκαν σε απόσταση πολλών μέτρων κατά τις εκρήξεις.

«Και για αυτό που μου έφεραν στο κεφάλι μου μέσα στο θερμοκήπιό μου ποιος ευθύνεται;» διερωτήθηκε στην κάμερα του CNN Greece οργισμένος κάτοικος και ιδιοκτήτης επιχείρησης, κρατώντας στο χέρι του ένα θραύσμα.

Το θερμοκήπιο του επιχειρηματία βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από το στρατόπεδο.

«Γιατί πήραν τα πυρομαχικά φωτιά; Ήταν του νηπιαγωγείου;» είπε επίσης ο ίδιος, εξηγώντας ότι την ώρα των εκρήξεων βρισκόταν στο σπίτι του, το οποίο προσπαθούσε να σώσει από τις φλόγες.

«Το έσωσα. Τρεις ώρες πάλευα μόνος μου» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Μετά ήρθα στο θερμοκήπιο και είδα την απόλυτη καταστροφή…».

Το κατεστραμένο θερμοκήπιο / CNN Greece - Λευτέρης Παρτσάλης
«Το έσωσα. Τρεις ώρες πάλευα μόνος μου» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:

Ανυπολόγιστη είναι και η καταστροφή στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα». Μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος είπε:

«Ήρθαμε πριν από την έκρηξη εδώ, γιατί η φωτιά πλησίαζε. Όταν πήγε η φωτιά στα πυρομαχικά άρχισαν να σκάνε βλήματα και όπως ήμασταν όρθιοι μας ταρακούναγε το ωστικό κύμα. Οπότε φοβηθήκαμε και φύγαμε. Εδώ φόβο δεν είχε να πάρει φωτιά το εργοστάσιο αλλά κάποιο βλήμα χτύπησε και πήρε φωτιά μέσα και έγιναν όλα κάρβουνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ