ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 14χρονη χαρίζει ζωή με τον θάνατό της σε Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία

Πάτρα: 14χρονη χαρίζει ζωή με τον θάνατό της σε Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία
Χειρουργείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) pixabay

Ζωή μέσα από το θάνατό της δίνει μια 14χρονη από την Πάτρα, οι γονείς της οποίας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. 

Αν και μέχρι την τελευταία στιγμή οι δικοί της ήλπιζαν σε ένα θαύμα η 14χρονη Χριστίνα Γαρουφαλή μετά από τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως αναφέρει το pelop.gr από τις τρεις τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία. Στην Πάτρα έχουν έρθει μεταμοσχευτικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Αυστρία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, θα δωρηθούν το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί αλλά και οι κερατοειδείς.

Μιλώντας στο pelop.gr ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε χαρακτηριστικά:«Μεταφέρω προς τους γονείς τα συναισθήματα οδύνης αλλά και ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους αυτή να απαλύνει κατά το εφικτό, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους που επί 3 εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρα».

Η 14χρονη Χριστίνα έδινε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, για να κρατηθεί στην ζωή από τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου οπότε και έπεσε θύμα τροχαίου, στην περιοχή του Ρίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος , που επίσης τραυματίστηκε, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με ΙΧ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ