ΕΛΛΑΔΑ

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι: Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι: Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου
Νίκος Ραζής / CNN Greece

Εγκαταλείπουν την Αθήνα με κάθε μέσο οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όπου χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά. Πολλοί μάλιστα είναι και εκείνοι που αναχωρούν οδικώς με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση και στα διόδια στις εθνικές οδούς.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κίνηση στα ΚΤΕΛ για εκείνους που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτό το τριήμερο -μέχρι δηλαδή και αύριο Κυριακή (30/7)- θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες. Μάλιστα η πληρότητα ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων σε αρκετά ελληνικά νησιά.

Μόνο σήμερα (29/7) έχουν προγραμματιστεί μόνο από τον Πειραιά 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν 27.000-30.000 επιβάτες. Οι περισσότεροι επιλέγουν να μεταβούν σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στα διόδια Ελευσίνας καθώς φεύγουν οδικώς οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου.

Όσοι θέλουν να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά καλό θα είναι να ξεκινήσουν νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν καθώς παρουσιάζεται μποτιλιάρισμα από την έξοδο της Εθνικής προς το ΣΕΦ με τους οδηγούς να χρειάζονται αρκετή ώρα για να καλύψουν την απόσταση μέχρι το λιμάνι.

Επιπλέον όσοι οδηγοί πρέπει να επιβιβαστούν σε πλοία με τα οχήματά τους καλό είναι να οπλιστούν με υπομονή καθώς μέσα στο λιμάνι υπάρχει συνωστισμός αν και Τροχαία και Λιμενικό βρίσκονται επί ποδός για να τους καθοδηγούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ