ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία
Επιχείρηση εναέριων μέσω στην Ηλεία EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ ILIALIVE.GR

Στην προσαγωγή ενός 65χρονου υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά στην Αρχαία Ολυμπία προχώρησαν οι ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το Σάββατο (29/7). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 65χρονος αποπειράθηκε να βάλει φωτιά σε δάσος. Στην περιοχή, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, είχε μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων (ΔΑΕ).

Την ίδια ώρα μάχη με το χρόνο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα πριν τη δύση του ηλίου οπότε και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ηλεία. Βασική μέριμνα να μην απειληθεί ο αρχαιολογικός χώρος αλλά και οικισμοί της περιοχής.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Ειδικότερα σε δύο μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Νομό Ηλείας, με το πρώτο να βρίσκεται πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και το δεύτερο σε αναγεννημένο δάσος στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα.

Οπως ενημερώνει η πυροσβεστική, στην φωτιά που είναι σε εξέλιξη έξω από τον Φαναρά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ στο μέτωπο της περιοχής Παλαιοβαρβάσαινα στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 76 πυροσβέστες με 25 οχήματα, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επίσης ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, 29/7, ζητήθηκε εκκένωση από τέσσερις οικισμούς στην Ηλεία, όπου εστάλη μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι, Σμίλα κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία.

Οπως μετέδωσε το ilialive.gr ένας 63χρονος λιποθύμησε, ενώ βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολίτης είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με το ilialive.gr oι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ