ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό: Διάσωση μεταναστών σε Σάμο και Μυτιλήνη - Συνελήφθη διακινητής

Λιμενικό: Διάσωση μεταναστών σε Σάμο και Μυτιλήνη - Συνελήφθη διακινητής
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σάμου από τη λεμβο με τους μετανάστες

Φουσκωτή λέμβο εντόπισε και ακινητοποίησε το πρωί της Τρίτης, 1/8,  ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή Πράσου βορειοανατολικά της Σάμου.Την ίδια στιγμή περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι της Μυτιλήνης, με επιβαίνοντες 15 αλλοδαπούς.

Στην επιχείρηση της Σάμου, το Λιμενικό προσέγγισε φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν 14 αλλοδαποί (1 άντρας, 6 γυναίκες, 4 αγόρια και 3 κορίτσια). Ολοι περισυλλέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Πηγή: Λιμενικό Σάμου

Διενεργείται προανάκριση, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου περί δακίνησης υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομης εισόδου στον ελλαδικό χώρο. Η λέμβος καταστράφηκε.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό:

Στη Μυτιλήνη

Αντίστοιχα και στη Μυτιλήνη, οι Λιμενικές Αρχές προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 15 αλλοδαπών το πρωί της Τρίτης.

Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι, με επιβαίνοντες τους αλλοδαπούς.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 15 ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Πηγή: Λιμενικό Μυτιλήνης

Μία εκ των επιβαινόντων παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Βοστάνειο” για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ