ΕΛΛΑΔΑ

«Κίνημα της πετσέτας»: Γιατί συνελήφθη ο Δήμαρχος Σερίφου

«Κίνημα της πετσέτας»: Γιατί συνελήφθη ο Δήμαρχος Σερίφου
Ο δήμαρχος της Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαστάσεις λαμβάνει το λεγόμενο «Κίνημα της Πετσέτας» για ελεύθερες παραλίες, που ξεκίνησε στην Πάρο και έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, μετά τα περιστατικά αυθαιρεσίας με την κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού. Ο δήμαρχος της Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μάλιστα, συνελήφθη, μετά την καταγγελία την οποία έκανε για επιχείρηση beach bar που λειτουργούσε παράνομα και η οποία σφραγίστηκε.

Ο ίδιος εξήγησε στην ΕΡΤ τι ακριβώς συνέβη και για ποιο λόγο συνελήφθη. Όπως είπε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. «Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση», σημείωσε.

«Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο, την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών Αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως είπε η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου».

Σχετικά με την παράνομη λειτουργία του beach bar στην παραλία Γάνεμα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει κάνει κατάληψη στην περιοχή και μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει περιφράξει τον χώρο με συρματόπλεγμα, αν και η επιχείρησή του είναι κλειστή από το Σάββατο, ο δήμαρχος Σερίφου σε δηλώσεις του στο CNN Greece τόνισε:

«Πρόκειται για ένα beach bar στο Γάνεμα, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε στην αρχή απλώσει στην παραλία ξαπλώστρες και μάλιστα χθες είχε το θράσος να βάλει και συρματόπλεγμα και περίφραξε τον χώρο. Το 2019 ξεκίνησε να βάζει ομπρέλες και φέτος, στις 22 Ιουνίου, έκανε κατάληψη στην παραλία. Περιμένουμε να προβεί η Κτηματική Υπηρεσία και να κάνει αυτοψία στον χώρο, καθώς ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος για να πάρει μέτρα σε τέτοια περιστατικά. Η Κτηματική Υπηρεσία και η αστυνομία είναι υπεύθυνες στο να επιβάλλουν πρόστιμο σε ανάλογες παραβιάσεις του αιγιαλού. Το μαγαζί είναι κλειστό από το Σάββατο και μάλιστα ο ιδιοκτήτης έχει κάνει έφεση στην καταγγελία μας και έχει προβεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μία κίνηση στην οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα δικαιωθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ