ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Λάρισα: «Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει»

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Λάρισα: «Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει»
Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται η αστυνόμος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει», είπε αναφερόμενος στον άγριο ξυλοδαρμό της αστυνομικού από τον σύζυγό της στη Λάρισα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» είπε ότι η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει».

«Ήθελε να τη σκοτώσει»

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση -έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους-, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, τη χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικός, αν είναι πυροσβέστης, αν είναι πολίτης απλός, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στο γυναικείο φύλο που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους. Γιατί η συγκεκριμένη αξιωματικός της αστυνομίας τού είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και αυτό που ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή, «δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας». Αυτή είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που είτε είναι από πατριαρχικές οικογένειες είτε γιατί έχουν μια άλλη άποψη για το άλλο φύλο και την εκφράζουν με αυτή την βάναυση επιθετικότητα», τόνισε.

Ποια η κατάσταση της υγείας της αστυνομικού

Η αστυνομικός νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή της. Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση στο νεφρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την Αστυνόμο επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α'.

Πως συνέβη το περιστατικό

Το νέο επεισόδιο συνέβη όταν η γυναίκα ζήτησε από τον σύζυγό της να πάρουν διαζύγιο, κάτι που προκάλεσε την ακραία αντίδρασή του. Οι γείτονες άκουσαν τα ουρλιαχτά του θύματος και κάλεσαν την Αστυνομία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σπεύδουν στο σημείο και τον συνέλαβαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ