ΕΛΛΑΔΑ

Κίσαμος: Στο αυτόφωρο ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων για το νερό

Κίσαμος: Στο αυτόφωρο ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων για το νερό
Dimitris Kiriakakis /Unsplash

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων για το νερό, Αλέκος Σαψάκης, μετά τον αποκλεισμό του δρόμου, που οδηγεί στην παραλία του Ελαφονησίου στην Κίσαμο Χανίων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ορίστηκε δικάσιμος με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αφέθηκε ελεύθερος.

Από το πρωίτου Σαββάτου, 5/8, οι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας και του Ελαφονησίου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί προς τη διάσημη παραλία στο Ελαφονήσι Κισάμου,για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ζωτώντας μέτρα κατά της έλλειψης νερού που παρατηρείται κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια στα γύρω χωριά.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, τη φετινή χρονιά είναι πιο οξυμένο το πρόβλημα από ποτέ, και επισημαίνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια δημοτική αρχή.

Ο δρόμος που οδηγεί στην πασίγνωστη παραλία έκλεισε για μισή ώρα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα και λεωφορεία, που μεταφέρουν τους επισκέπτες.

Σε πολλές περιοχές του Δήμου η παροχή νερού είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και οι κάτοικοι να ξεσπούν σε καθημερινές διαμαρτυρίες προς τον Δήμο και να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ