ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρική πρεσβεία:Λυπηρή και παράνομη η συμπεριφορά του Βούλγαρου που κατέβασε την ελληνική σημαία

Βουλγαρική πρεσβεία:Λυπηρή και παράνομη η συμπεριφορά του Βούλγαρου που κατέβασε την ελληνική σημαία
ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Η πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα καταδικάζει την ενέργεια του 35χρονου Βούλγαρου, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής κατέβασε την ελληνική σημασία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη» και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερώνει πως οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών, σημειώνει.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως ο 35χρονος αψήφησε τους όρους που του επεβλήθησαν από τις ελληνικές Αρχές και ταξίδεψε με αυτοκίνητο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τέλος, η βουλγαρική πρεσβεία σημειώνει ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Βουλγαρία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε ενώπιον Εισαγγελέα στην Καβάλα και του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι τη δίκη του, ο 35χρονος άνδρας επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι οι Λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα του, όπως αναφέρει το kavalanews.gr επιβιβάστηκε σε αυτό και κατευθύνθηκε προς τη Δράμα. Στην Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει. Eκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του, η οποία έφτασε έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές Αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές Αρχές. Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές Aρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Ο Βούλγαρος υποστηρίζει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας αλλά και μαρτυρίες ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής (4/8) κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημεία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, όπως και έγινε, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ