ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Στέφανος: Τη Δευτέρα στο αυτόφωρο ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό

Άγιος Στέφανος: Τη Δευτέρα στο αυτόφωρο ο 87χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικων πέρασε νωρίτερα την Κυριακή (6/8) ο 87χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, σε πλημμεληματική μορφή, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα στον Άγιο Στέφανο.

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί αύριο από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 87χρονος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα ο ηλικιωμένος συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Ωστόσο, οι φλόγες κατασβέστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική.

Την είδηση είχε κάνει γνωστή το πρωί της Κυριακής ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο OPEN.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Και συνέχισε:

«Ζούμε σε μία εποχή κλιματικής κρίσης, με έντονη βροχή, καταιγίδα, χαλαζόπτωση και έντονες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, είναι οριοθετημένη και δεν υπάρχει ενεργή εστία. Στη Τζιά, το μέτωπο έχει επίσης οριοθετηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ