ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Τρίπολη: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Μάχη για να μην «ξεφύγει» το μέτωπο

Φωτιά στην Τρίπολη: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Μάχη για να μην «ξεφύγει» το μέτωπο
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην θέση Άγιος Βλάσης στην Τρίπολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται.

Στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρα, έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα. H εστία της φωτιάς βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Βλάσση, πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για το όρος Μάιναλο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά στην Τρίπολη καίει σε δασική έκταση.

Αεροσκάφη επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ τo arcadiaportal αναφέρει ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών, η οποία καίει σε σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με με 9 οχήματα και 1 Ε/Π.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ