ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο με τη «φάλαγγα» των Κροατών χούλιγκαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο με τη «φάλαγγα» των Κροατών χούλιγκαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/08) έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν πάνω από 100 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς της ελληνικής ομάδας και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι χούλιγκαν έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 96 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τις επόμενες ώρες στον εισαγγελέα.

Δείτε βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ