ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τουλάχιστον έξι άτομα φέρεται να εμπλέκονται σε παράνομες υιοθεσίες

Κρήτη: Τουλάχιστον έξι άτομα φέρεται να εμπλέκονται σε παράνομες υιοθεσίες
UNSPLASH

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών στην υπόθεση παράνομων υιοθεσιών στο κέντρο γονιμότητας της Κρήτης, που φέρονται να σχετίζονται με ένα Χανιώτη γιατρό ο οποίος ασχολήθηκε με υποβοηθούμενες αναπαραγωγές στα Χανιά.

Ήδη η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων έστησε επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθούν ζητήματα ενδεχόμενων παράνομων υιοθεσιών και παρένθετης μητρότητας καθώς και να ερευνηθεί αν υπήρξε μέσα από τη διαδικασία αυτή περίπτωση εμπορίας.

Όπως μεταδίδει το Flashnews.gr στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον έξι άτομα με δυο από αυτούς να είναι γιατροί ενώ ανάμεσα στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους είναι και εργαζόμενοι.

Το πρωί της Τρίτης 8/8, προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων συνεργαζόμενοι γιατροί καθώς και γυναίκες οι οποίες φαίνονται να συμμετείχαν στη διαδικασία.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάνουν λόγο ότι έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση τουλάχιστον 20 άτομα. Παράλληλα αναφέρεται ότι έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία με αρκετά σοβαρές κατηγορίες για αδικήματα, μεταξύ άλλων, όπως η εμπορία ανθρώπων, η παράνομη διάθεση γενετικού υλικού και η πλαστογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ