ΕΛΛΑΔΑ

«Το φάγατε το παιδί»: Ξεχείλισε η οργή για τους Κροάτες χούλιγκαν έξω από την Εισαγγελία

«Το φάγατε το παιδί»: Ξεχείλισε η οργή για τους Κροάτες χούλιγκαν έξω από την Εισαγγελία
Από την προσαγωγή στον εισαγγελέα ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αντιμέτωποι με την οργή πολιτών κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα βρέθηκαν οι 94 Κροάτες συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη

Κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην Ευελπίδων ξέσπασε μόλις είδε τους χούλιγκαν της Ντιναμό.

«Δεν θα φύγετε από εδώ, φασίστες, δολοφόνοι, γ... τον Χίτλερ, φάγατε το παιδί», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι προς τους συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Δύο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρατεταγμένες για λόγους ασφαλείας στο προαύλιο των δικαστηρίων.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Εκκρεμεί ακόμη η απόδοση κατηγοριών για ανθρωποκτονία καθώς η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί μέσω DNA να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στον 29χρονο.

Ήδη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε την Τρίτη (08/08) DNA από τους συλληφθέντες.

Από τους 94 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι 89 είναι Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι λεγόμενοι «Bad Blue Boys». Σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Άλλοι πέντε Κροάτες συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (9/8) αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη πέντε Κροάτες χούλιγκαν (ηλικίας 25, 41, 29, 25 και 31 ετών) στη Θεσπρωτία κατά τη διάρκεια της νύχτας (8η προς 9η Αυγούστου), για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι πέντε Κροάτες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβασθούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος. Αρχικά, προσήχθησαν στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, οι πέντε Κροάτες θα μεταφερθούν με ειδική μεταγωγή στην Αθήνα, όπως μεταδόθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ